A baltadobálás alapjai

A baltadobálás alapjai

A baltadobálás alapjaiA mai világban már számtalan különböző kikapcsolódási lehetőség közül válogathatnak az emberek, aminek köszönhetően egyre több új hobbi, sport jelenik meg. Az egyik ilyen újdonság a baltadobálás, amire Budapesten is van már lehetőség. A baltadobálás egyszerre sport is és hobbi is, rengetegen vannak, akik csak szórakozásként űzik, azonban világbajnokságot is rendeznek belőle, így olyan emberek is vannak, akik profi szinten baltát dobálnak.

A baltadobálás a történelem során több szempontból is kiemelt jelentőséget kapott, de ma már nagyrészt csak kikapcsolódásként alkalmazzák. Régen a vadászatot és a harcolást is megkönnyítette a balta eldobása, ma már azonban „csak” egy céltábla közepét kell eltalálni a sikerhez.

A baltadobálás tehát egy fából készült céltáblára történik, minél közelebb sikerül találni a céltábla közepéhez, annál több pont jár a dobásért. A dobások pontjai aztán összeadódnak, és a legtöbb pontot szerző lesz a győztes. Ennek a pontozásnak köszönheti sikerének egyik alapját a baltadobálás, ugyanis kiváló lehetőség kompetitív versenyekre és barátok közötti versengésre egyaránt.

Legtöbb baltadobáló létesítmény csak 18 év felett vehető igénybe, azonban megfelelő odafigyelés mellett nem kell sérülésektől, balesetektől tartani. Az előírások között is általában csak annyi szerepel, hogy zárt lábbelit kell viselni, hogy a leejtett eszköz ne tudja felsérteni a lábakat.

A balta sikeres dobásához inkább a helyes technika elsajátítására van szükség, mint fizikai erőre, így szinte mindenki élvezheti a baltadobálással járó előnyöket.


Comments are closed.