Generálkivitelező vagy külön szakemberek a jobbak lakásfelújításhoz?

Generálkivitelező vagy külön szakemberek a jobbak lakásfelújításhoz?

Generálkivitelező vagy külön szakemberek a jobbak lakásfelújításhoz?Nagyobb lakásfelújításkor adódik a kérdés, hogy a generálkivitelező a jó választás, vagy érdemes inkább minden munkára külön szakembert, céget keresni.

A generálkivitelezés mellett a legfőbb érv, hogy csak egy céget kell keresni, és egy szerződés keretein belül minden elkészül. Nem kell napokat a szakemberek keresésével és a munkafolyamatok szervezésével tölteni, hanem ezt mind megcsinálja helyetted a generálkivitelező. Az anyagiakat tekintve a generálkivitelezés általában költségesebb választás, pont ezért, mert a cégnek több olyan folyamatot is át kell vállalnia, amit a másik esetben neked kellene elvégezni. Ezek a szakemberek általában minden projekten együtt szoktak dolgozni, így a folyamatos, összehangolt munkavégzés biztosítva van.

A külön szakemberek keresése anyagilag általában jobban megéri, mert minden teendőre ki lehet választani a legolcsóbb szakembert. Ha egy teljes lakásfelújításhoz 8-10 különböző cégre van szükség, akkor az egyes cégeken megspórolt pénz összeadódik, és összességében elég jól lehet így járni. A 8-10 szakember gárda munkáját azonban össze kell hangolni, ami nem mindig megy egyszerűen. Össze lehet állítani előre egy menetrendet, de az építőiparban a csúszások gyakoriak, és ha az egyik csapat megcsúszik, az utána boríthatja akár 6-8 másik cég terveit is.


Comments are closed.