Ezért érdemes rendszeresen jógázni

Ezért érdemes rendszeresen jógázni

Ezért érdemes rendszeresen jógázniA jógázás, ahogy a legtöbb más mozgásforma is, rengeteg előnnyel szolgál azok számára, akik rendszeresen űzik.

A jógázás története több ezer évvel ezelőtt kezdődött, a keleti kultúrákban persze még nem a testmozgás miatt jógáztak az emberek, hanem a kulturális élethez tartozott a tevékenység. Manapság viszont már legtöbben a jóga mozgások nyújtotta előnyök miatt választják kikapcsolódásra a jógázást.

Kényelmi szempontok alapján a jógát sokan azért szeretik, mert nem kell kimozdulniuk otthonról a mozgáshoz, mert otthon is tökéletesen végezhetők a gyakorlatok. Ezzel rengeteg időt és pénzt is lehet spórolni. Ahogy a legtöbb mozgásforma, úgy a jógázás során is sok kalóriát éget el a szervezet, emiatt testsúly csökkentésre is kiválóan alkalmas a jóga, még ha legtöbben nem is feltétlenül emiatt csinálják.

Sokkal inkább népszerűbb a jógázás stresszcsökkentő hatása. Kutatások bizonyítják, hogy a jógázás az egyik legjobb stresszcsökkentő megoldás, köszönhetően a lassú, megfontolt mozdulatoknak és a lassú légzésnek, melyek segítenek elterelni a figyelmet a problémákról, és megnyugtatják a jógázókat. A jóga ráadásul az általános közérzetet is javítja, alvás minőségére is jó hatással van, aminek köszönhetően az életminőség is javulni fog.

A jóga pózok, mozdulatok segítik az egészséges testtartás kialakulását, és a rugalmasságot is javítják.


Comments are closed.