A legnépszerűbb gyógytea típusok

A legnépszerűbb gyógytea típusok

A legnépszerűbb gyógytea típusokA gyógynövényeket már évezredek óta használjuk különböző problémák és tünetek kezelésére. Az egyik leggyakoribb megoldás, hogy a gyógynövényekből gyógyteák készülnek, és ezeket a teákat fogyasztjuk. Ismerjük meg a legnépszerűbb gyógytea típusokat.

Rendkívül népszerű a fekete tea, amely száradt levelekből készül. A fekete teákat koffein tartalmuk miatt szeretik sokan, a rendszeres koffein fogyasztás a szervezet egészsége szempontjából is fontos. A fekete teák íze az erőteljesebbek közé tartozik, sokan emiatt nem is szeretik, és a kissé kevésbé markáns ízeket kedvelik inkább.

Egy ilyen lehetőség a zöld tea, amely szintén levelekből készül, de azokat a szárítás előtt felmelegítik. A zöld teák is tartalmaznak koffeint, de kevesebbet, ami inkább nyugtató hatású, és az ízük sem olyan erőteljes, mint a fekete teák íze. Az immunrendszer erősítésére kiválóan alkalmas.

Ha a vírusok és baktériumok ellen szeretnénk védekezni, akkor fehér teát érdemes fogyasztani. A fehér teák szolid ízvilága mindenki számára elviselhető, koffeint keveset tartalmaz, ráadásul csökkenti a vérnyomást és a koleszterinszintet is.

Ha gyógyteákról van szó, akkor a kamilla teát nem szabad elfelejteni. Általában megfázáskor szoktuk fogyasztani, mivel segít a légúti panaszok enyhítésében, megszüntetésében. A megfázás mellett gyomorproblémák esetén is hatásos lehet, ráadásul gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően – nem tea formájában, hanem borogatásként – szemgyulladás esetén is alkalmazható.


Comments are closed.