Miért előnyös a lézeres szőrtelenítés?

Miért előnyös a lézeres szőrtelenítés?

Miért előnyös a lézeres szőrtelenítés?A szőrtelenítés ma már nem csak elfogadottnak, hanem szokásnak számít, bármelyik nemről is legyen szó. Emiatt számos különböző szőrtelenítési módszer közül választhatunk. Általánosságban elmondható, hogy két nagy csoportra bonthatjuk a lehetőségeket, ideiglenes és végleges szőrtelenítésre.

Az ideiglenes szőrtelenítési megoldások, ahogy a gyűjtőnevük is mutatja, ideiglenesek, rövid ideig marad csak meg a hatásuk. Ilyenek pl. a borotválás, gyantázás, szőrtelenítő krém használata. Ezeket otthon is el lehet végezni, vagy pl. a gyantázást szalonban.

Tartós, végleges megoldás a lézeres szőrtelenítés. A lézeres szőrtelenítés fő előnye tehát az, hogy egy bizonyos számú kezelés után már csak nagyon ritkán lesz szükség „emlékeztető szőrtelenítés” elvégzésére. A lézeres szőrtelenítés úgy működik, hogy a lézerfényt elnyelik a sötét szőrszálak, levezetik a szőrtüszőbe, ahol hőenergiává alakul. Ennek hatására pedig egy jó ideig nem fog újra nőni a kezelt szőrszál.

Borotválásnál hátrány, hogy néhány naponta meg kell ismételni. Gyantázásnál hátrány, hogy fizetni kell érte, néhány hetente van csak rá ugyan szükség, de nem olyan kellemes érzés a gyantázás, és a bőr is érzékeny lehet utána. Lézeres szőrtelenítés után is jelentkezhet enyhén égető érzés, de hamar elmúlik, és mivel ritkán van szükség a kezelésre, így nagyon ritkán kell a kellemetlenségekkel is vesződni.


Comments are closed.