A munkaruházat előnyei dolgozók számára

A munkaruházat előnyei dolgozók számára

A munkaruházat előnyei dolgozók számáraA munkavédelem kiemelten fontos szerepet kap szinte minden munkahelyen, munkaterületen. A munkaruházat viselése számos területen kötelező, viszont, ha nem is kötelező, akkor is rengeteg előnnyel jár a dolgozók számára.

A munkaruházati eszközöket általában a védelem helye alapján szokták csoportosítani.

A fejvédők, hallásvédők, arcvédők feladata, hogy védjék a fejet és részeit a sérülésektől. Gyakori probléma, főleg fizikai munkák során, hogy a fejre eső tárgyak sérülést, agyrázkódást okoznak a dolgozók számára. A hasonló sérülések megelőzésében, csillapításában segít a munkavédelmi sisak.

Az arcot érő sérülések ellen általában munkavédelmi szemüveget viselnek a dolgozók. A munkavédelmi szemüveg védeni tud minden hatástól, eszköztől, melyek a szemekbe juthatnak. Különösen előnyös sarokcsiszolóval történő munkavégzés, vagy pl. fűnyírás során. A munkavédelmi szemüveg egyik speciális formája a hegesztőszemüveg, amely a hegesztés során jelentkező, szemekre káros fény ellen nyújt kiváló védelmet.

További népszerű munkaruházati elemek a lábbelik. A munkavédelmi bakancsok, munkavédelmi cipők védenek minden olyan hatástól, melyek az adott munkaterületen előfordulhatnak. Ilyenek általában a lábra eső tárgyak, az átszúródás, a nedvesség, az extrém hőhatások. A munkavédelmi lábbeliknek a hatások ellen úgy kell védeniük, hogy kényelmesek legyenek, ugyanis a napi 8-10 órás kényelmetlen munkavégzés veszélyeztetheti mind a dolgozó egészségét, mind a mind a munka minőségét.


Comments are closed.