A Sasszem lézeres kezelésekről

A Sasszem lézeres kezelésekről

A Sasszem lézeres kezelésekrőlA szemüveg, kontaktlencse viselése rengeteg kellemetlenséggel, problémával járhat. Ennek megfelelően egyre többen vannak azok, akik szeretnék elhagyni ezeket az eszközöket, és Sasszem lézeres kezelésre vállalkoznak, aminek eredménye, hogy a szemműtét elvégzése után nem lesz szükség látásjavító eszközökre, hanem tökéletes lesz a látásunk.

A lézeres szemműtétet minden esetben egy nagyjából 2 órás alapos alkalmassági vizsgálat előzi meg, melynek részeként szemcseppekkel kitágítják a pupillát, aminek eredmény maximum 1 napig tartó homályos látás lehet, ami alatt nem lehet autót vezetni, így figyelni kell arra, hogy aki autóval érkezik, legyen, aki hazavezeti azt.

Mivel a kontaktlencse viselése megváltoztatja a szaruhártya alakját, így annak viselésétől el kell tekinteni az alkalmassági vizsgálat előtti időszakban, valamint a kezelés alatt a sminkelésről is le kell mondani.

A kezeléseket tekintve a PRK és a FEMTO, amik közül választhatunk.

A PRK kezelés lényege, hogy ledörzsölik a szaruhárya felső néhány hámsorát, majd a szaruhártya felszínén elvégzik a kezelést. Ezt követően a hámsejtek 2-3 nap alatt visszahámosodnak. Panaszok csak ebben a 2-3 napos visszahámosodási időszakban fordulnak elő.

A panaszmentes kezelés érdekében fejlesztették ki a LASIK eljárást, ami a Sasszem kezelések között nem található meg, mivel szövődményei lehetnek, akár a kezelés alatt, akár később, mivel a mechanikus vágás felszíne durva és pontatlan.

A FEMTO a LASIK továbbfejlesztett változata, azonban nem jár mechanikus vágással, hanem a lebeny készítést is egy lézer végzi. Ennek köszönhetően a PRK és a LASIK előnyeivel is rendelkezik, azok hátrányai nélkül.


Comments are closed.