Tanácsok lézeres szemműtét választásához

Tanácsok lézeres szemműtét választásához

Tanácsok lézeres szemműtét választásáhozA lézeres látásjavítás egyre nagyobb népszerűségnek örvend a látásproblémákkal küzdő emberek körében, köszönhetően a választási lehetőséges sokaságának, valamint minimális mellékhatásokkal járó kezeléseknek. Lássuk, hogy mi alapján lehet kiválasztani a tökéletes lézeres szemműtétet.

A lézeres látásjavítás a szem három fénytörési hibáját javítja, melyek a távollátás, a rövidlátás és a szemtengelyferdülés. Ezeket javítják a szemüvegek, kontaktlencsék is (mínuszos, pluszos és cilinderes lencsék), azonban a szemműtét végleges megoldást nyújt a problémákra.

A szemműtéteket tekintve két nagy csoportot különböztethetünk meg: az egy lézerrel végzett, lebeny nélküli kezeléseket (ilyen pl. a PRK) és a kétlézeres szemműtéteket, melyek az ún. lebenyes eljárások (ilyen pl. a FEMTO). A lebenyes eljárás lehet egylézeres is, ez az ún. LASIK, azonban ezt a számos mellékhatás miatt nem ajánlott választani, mivel a kezelés során mechanikus módon, a szemész végzi a lebeny elkészítését.

Az egyes klinikák között nehéz lehet a döntés, és nem biztos, hogy jó döntés, ha a legolcsóbbat választjuk. Az elvégzett lézeres szemműtétekből tudunk arra következtetni, hogy melyik klinikának mennyi tapasztalata van a lézerkezeléseket tekintve. Minél több szemműtétet végeztek, valószínűleg annál nagyobb biztonságban vagyunk.

Figyeljünk oda az egyes klinikák felszereltségére, a lézerek, műszerek minőségére. Minél fejlettebbek a lézerek, annál jobb az adott klinika, mivel ahogy a világ minden része, a lézeres szemműtétek is folyamatosan fejlődnek.


Comments are closed.