A munka és a gyereknevelés összehangolása

A munka és a gyereknevelés összehangolása

A munka és a gyereknevelés összehangolásaA gyereknevelés és a munkavégzés összehangolása nem egyszerű feladat. Szerencsére ma már számos lehetőség áll az anyukák rendelkezésére, melyek segítenek megkönnyíteni az összehangolást. Ezek lehetnek különböző segédletek, leírások, de már olyan egyéni weboldalakkal is találkozhatunk, mint a http://munkacsalad.hu, amely kizárólag ezzel a problémával foglalkozik, és minden részletre kiterjedően próbál segítséget nyújtani az anyukáknak.

Az összehangolásra kiváló megoldás, ha amennyire csak lehet, megtervezed előre mindennapjaidat. Törekedni kell arra, hogy ez a tervezés feszültségektől mentes legyen, mert azzal csak rosszabbá teszed a helyzetet.

Ha gyereked még nem jár bölcsibe, óvodába, akkor találni kell valakit, aki munkaidőben foglalkozik vele. Erre általában rokonok, barátok szoktak vállalkozni, vagy bébiszittert szoktak alkalmazni. Egy harmadik megoldás, ha a munkacsalád weboldalon keresztül hasonló helyzetben levő anyukákkal felveszed a kapcsolatot, és egymás között megoldjátok, hogy éppen ki fog vigyázni a gyerekekre.

Ha bölcsibe, óvodába jár már a gyermek, akkor könnyebb dolgod van, mivel ilyenkor csak az odautat és a visszautat kell megszervezni.

Amennyire csak lehet, válaszd el a munkaidőt és az otthoni, családdal töltött időszakot. Ha erre nem figyelsz oda, akkor könnyen összefolyhatnak a tevékenységek, és egyikben se fogod tudni jól érezni magad, mindig feszült lehetsz. Emellett sokkal jobb teljesítményed lesz munkádban, ha nem az otthoni teendőkkel foglalkozol éppen, valamint fordítva is igaz ugyanez.


Comments are closed.