A kerti játszóterek biztonságossága

A kerti játszóterek biztonságossága

A kerti játszóterek biztonságosságaAz év melegebb hónapjaiban szívesen töltik a gyerekek idejüket a szabad ég alatt. Ezt általában közterületi játszóterek segítségével teszik, vagy otthonukban, kerti játszótér készítésével, használatával. A közterületi játszóterekre biztonsági előírások vonatkoznak, így azok biztosan megfelelően lesznek elkészítve, azonban a kerti játszóterekre ezek az előírások nem vonatkoznak. Ennek ellenére figyelni kell arra, hogy a gyerekek biztonságban játszhassanak udvarodban is, lássuk, hogyan tudod ezt megtenni.

Amit közterületi és otthoni játszótereken is tenni lehet, az a gyerekek felügyelete. Ezzel lehet biztosítani a megfelelő viselkedést, a játékok rendeltetésszerű használatát.

A kerti játékok kialakítását tekintve először is arra kell figyelni, hogy a játékok alatt megfelelő talaj legyen. Ez azt jelenti, hogy a betont, a kemény burkolatokat el kell felejteni, mivel az esés ezeken komoly sérülésekhez tud vezetni. Emellett arra is figyelni kell, hogy ne legyenek olyan tárgyak, növények a talajon, melyekbe bele lehet akadni, melyekben el lehet esni.

Maga a játék legyen mindig megfelelően összeillesztve, ne legyenek kilógó csavarok, és lehetőleg a játékok magassága is csak akkora legyen, amiről leesve sem lehet komolyan megsérülni.

Ha több játék is van otthoni játszóteredben, azok legyenek egymástól megfelelő távolságra, hogy minél kisebb legyen az esélye, hogy a gyerekek összeakadnak játék közben.

A hintáknak mindig legyen megfelelő nagyságú terület hagyva, nehogy hintázás közben másik játékokba akadjanak a gyerekek, és egymás se veszéyleztessék.


Comments are closed.