Hasznos információk a lézeres szemműtétről

Hasznos információk a lézeres szemműtétről

Hasznos információk a lézeres szemműtétrőlA lézeres látásjavítás népszerűsége folyamatosan növekszik az emberek körében, egyre többen dobják el szemüvegüket, kontaktlencséjüket, és látnak élesen a szemműtétet követően. Lássunk néhány hasznos információt a lézeres szemműtétről, hogy mire kell számítani, ha vállalkoznál rá.

Mindenki alkalmas lézeres szemműtétre?

Nem mindenki, 18 és 65 év között végeznek látásjavító kezeléseket, és a túl nagy rövid- és távollátás is kizáró okot jelent. Emellett vannak olyan végleges (pl. súlyos cukorbetegség, egyes szembetegségek, egyes autoimmun betegségek stb.) és átmeneti (pl. egyes szembetegségek, terhesség, szoptatás) kizáró okok, melyek miatt nem végezhető el a kezelés.

Kötelező alkalmassági vizsgálat

Minden lézeres szemműtétet egy kötelező, részletes alkalmassági vizsgálat előz meg. A vizsgálat fájdalommentes, 90-120 percig tart, az alkalmasságot vizsgálják, és feltérképezik a szem fénytörési hibáit.

Mire kell számítani a kezelés során?

Az alkalmassági vizsgálathoz hasonlóan, a lézeres szemműtét is fájdalommentes, és csak néhány percig tart. A PRK kezelés után lehet 2-3 napos kellemetlenségre számítani a kezelés után, de ez is mérsékelhető. Femto és Visumax kezelések esetén ettől sem kell tartani.

Mennyi ideig tart a felépülés?

A PRK kezelés után általában 1-2 hét, amíg újra munkába lehet állni, Femto kezelés esetén ez általában csak 1-2 nap. Természetesen ez függ a munkavégzés körülményeitől is, porosabb, koszosabb helyen kicsit tovább is eltarthat, amíg gyógyul annyit a szem, hogy ne jelentsem problémát a munkavégzés.


Comments are closed.