Mire figyeljünk nyomtató vásárlásakor?

Mire figyeljünk nyomtató vásárlásakor?

Mire figyeljünk nyomtató vásárlásakor?A nyomtatóvásárlás elsőre egyszerűnek tűnik, azonban rengeteg olyan dolog van, amire figyelni kell, ha a legjobb döntést akarjuk hozni. Lássuk, melyek ezek.

A nyomtató ára, működési költsége

A legfontosabb dolog általában az, hogy mennyibe is kerül a nyomtató. Ez azonban becsapós is lehet, mert nem elég csak a készülék árát nézni, hanem arra is figyelnünk kell, hogy mennyiért fogunk tudni később tonert, tintapatront vásárolni bele. Az olcsóbb nyomtatókhoz gyakran sokba kerül beszerezni a patronokat, mivel valamiből vissza kell hozni azt az árat, amennyivel olcsóbban adja a gyártó a nyomtatóit.

Alternatív megoldásként vásárolhatunk utángyártott tonereket is, azonban ezt is érdemes a nyomtató vásárlás előtt eldönteni, ha találunk/ismerünk olyan céget, amely jó minőségű, olcsó utángyártott tonereket forgalmaz, a tonerhez is választhatjuk a nyomtatót.

A nyomtató tudása

Rengeteget számít az árban, hogy mit szeretnénk csinálni a nyomtatóval. Ha csak nyomtatni, akkor nyert ügyünk van, mert az lesz a legolcsóbb. Ha szeretnénk fénymásolni, szkennelni, kétoldalas nyomtatást csinálni, akkor mélyebben a zsebünkbe kell nyúlni. Ha ezekre nincs szükségünk, akkor nem biztos, hogy érdemes értük pluszban fizetni.

Nyomtatási sebesség

Ha nagy mennyiségben szeretnénk nyomtatni, akkor nem árt, ha olyan nyomtatót választunk, amely gyorsabban tudja ezt elvégezni. Ezek a készülékek természetesen többe kerülnek, de jelentős időt spórolhatunk meg velük.


Comments are closed.