Hogyan válasszunk lézeres szemműtétet?

Hogyan válasszunk lézeres szemműtétet?

Hogyan válasszunk lézeres szemműtétet?Manapság már számos lézeres szemműtét típus közül választhatunk, tudhatjuk meg a lézeres szemműtét árak honlapon. Mindegyik választható kezelés rendelkezik előnyökkel és hátrányokkal egyaránt, ezeket fogjuk bemutatni.

A lézereket tekintve hazánk is a világszínvonalhoz tartozik, itthon ugyanúgy negyedik-ötödik generációs lézerekkel műtenek, mint a világ legfejlettebb részein.

A kezelés helyét tekintve két lehetőséget különböztethetünk meg: a szem felszínén végzett kezelések a PRK műtétek, szaruhártya érzéketlen belsejében végzett kezelések a LASIK és FEMTO műtétek.

Az egyéni fénytörési hibákat tekintve vannak a nem egyénre szabott és az egyénre szabott kezelések.

A legegyszerűbb lézeres látásjavító kezelés a nem egyénre szabott PRK. Korábbi lézerekkel is lehet végezni, de manapság már szinte mindenki a modern, negyedik-ötödik generációs lézerét használja erre a célra is.

A következő szint az egyénre szabott PRK. Az egyénre szabás lényege, hogy figyelembe veszi a szem fénytörési hibáit, és azoknak megfelelő kezelést lehet végezni, aminek köszönhetően jobb eredményhez jutunk, mint az egyszerű PRK-val.

A következő szint a LASIK, amely az esetek 99%-ban szövődménymentes, eredményes, gyors kezelés, azonban a kezelés során számos komoly szövődmény léphet fel, mivel szemész szakorvos, manuálisan végzi a lebeny kialakítását. Ennek kiküszöbölésére fejlesztették ki a FEMTO kezelést.
A FEMTO szemműtét kényelmes, gyors, biztonságos kezelés, melynek során egy számítógép vezérelte lézer végzi a lebeny kialakítását. Ennek a második szükséges lézernek köszönhetően a FEMTO kezelés lényegesen drágább, mint vetélytársai, azonban jelentősen kényelmesebb, biztonságosabb náluk.


Comments are closed.