Lehet kétszer is lézeres szemműtétem?

Lehet kétszer is lézeres szemműtétem?

Lehet kétszer is lézeres szemműtétem?A lézeres szemműtétről mindig azt hallani, hogy egy életre megoldja a látásproblémákat, mégis hallhatunk olyan esetekről, amikor valakinek nem csak egy, hanem több látásjavításra volt szüksége. Bejegyzésünkben azt fogjuk megnézni, milyen oka lehet ennek.

Az egyik leggyakoribb oka a második lézeres szemműtétnek, hogy az első valamilyen ok miatt nem hozta a várt eredményt. A nagyobb lézerklinikák az alkalmassági vizsgálat eredményei alapján vállalnak egy bizonyos mértékű javulást. Ha nem tudják ezt teljesíteni a lézerkezeléssel, akkor ingyen megismétlik a kezelést. Ez okozhat tehát második lézeres szemműtétet a beteget kis részének.

A következő gyakori oka a második lézerkezelésnek a szemek és az emberi szervezet természetes öregedési folyamata. Hiába javítja egy lézeres szemműtét akár a 100%-osnál is jobbra a páciens szemét, az öregedés során a szemek izmai folyamatosan, természetesen gyengülnek. Amikor ez a gyengülés olyan mértékű, hogy a látásunk is elveszíti élességét, és olvasáshoz szemüvegre van szükségünk, akkor szükség lehet egy 2., ún. olvasószemüveg kezelésre.

A lézeres szemműtétek során a szaruhártya meggyengül, egy kis részt eltávolítanak belőle. Ahhoz, hogy lehetőség legyen további szemműtétekre, szükség van arra, hogy a páciens szaruhártyája elég vastag legyen, valamint arra is, hogy minden egyes kezelés során a lehető legvékonyabb réteg kerüljön eltávolításra.

A második szemműtétre szoruló betegek száma csak az összes kezelés néhány százalékát teszi ki.


Comments are closed.