Hogyan készíts minőségi weboldalt

Hogyan készíts minőségi weboldalt

Hogyan készíts minőségi weboldaltSzámos olyan jól bevált weboldal, webáruház készítési módszerrel találkozhatunk, ami biztosan elégedett látogatókat, és plusz eladásokat, bevételeket fog hozni a webshop tulajdonosának. Ezekből fogunk néhányat bemutatni.

A mai világban minden komoly honlapnak reszponzívnak, mobilbarátnak kell lennie. Aki erre nem figyel, rengeteg ügyféltől, vásárlótól esik el miatta.

A tartalmat tekintve, a fontos információkat ki kell emelni, és minél közelebb elhelyezni a weboldal felső részéhez. Ez elősegíti, hogy minél több látogató találkozik ezekkel az információkkal, akkor is, ha kevés időt töltenek csak weboldaladon. A kiemeléshez kiváló megoldás a különböző ábrák, vagy színek használata. A konkrét szín megválasztása úgy történjen, hogy minél jobban kiemelkedik a szín a weboldal hátteréhez képest, annál többen fogják észrevenni.

A címek legyenek nagy betűkkel kiemelve, és tartalmazzák a fontos információkat, mivel legtöbben nem olvassák el az összes szöveget egy oldalon, hanem csak a címek alapján alkotnak véleményt.

Ne csak a címek legyenek nagyok, hanem az egyes szövegek közötti távolságok is. A szövegekkel teli oldalakon figyelj oda, hogy megfelelően tagolva legyenek a szövegek, mivel ez nagyban elősegíti az olvasást.

A tájékozódást elősegítendő mindig használj megfelelő menüt, és jelöld az egyes oldalakon, hogy hol van éppen a látogató, és hogy tud másik oldalakra eljutni. Emellett a fontos dolgok kiemelésére tökéletes megoldás a nyilak használata, mivel ha valaki meglát a honlapon egy valahova mutató nyilat, akkor gyakran megnézi, hogy mire is mutat valójában.


Comments are closed.