Mit csinál a dietetikus?

Mit csinál a dietetikus?

Mit csinál a dietetikus?Egyre többen foglalkoznak manapság az egészséges táplálkozással, törekednek arra, hogy minél egészségesebben, tudatosabban étkezzenek. Sokan saját maguk próbálják kitalálni, hogy ez mit jelent, általában az internet segítségével, azonban van egy szakma, ami kifejezetten ezzel a témával foglalkozik. Ez a szakma a dietetikus. A dietetikus egyetemet végzett, így biztosak lehetünk abban, hogy megfelelő egészségügyi tudással rendelkezik, és ért ahhoz, amit csinál.

Rengeteg olyan betegség van, amelyhez hozzájárul az egészségtelen táplálkozás, így nem csak divatból érdemes foglalkozni ezzel a témával, és követni az egészséges táplálkozás alapelveit, hanem saját érdekünkből is.

Ennek megfelelően célszerű már a megelőzésre kiemelt hangsúlyt fektetni. Már gyerekkorban célszerű odafigyelni arra, hogy pl. gyermekeinket milyen ételekkel etetjük, amihez egy dietetikus segítséget tud nyújtani. Természetesen nem csak gyermekeknél, hanem felnőtteknél is fontos az egészség megőrzése, így nekik is érdemes dietetikus segítségét kérni.

Nem csak a megelőzésben, hanem egyes problémák, betegségek kezelésében is segíteni tud a dietetikus. Ilyenek lehetnek egyes krónikus betegségek, melyek diétát követelnek meg. Ilyenkor sokan esnek abba a hibába, hogy a változatosságra nem figyelnek, aminek következtében nehezebb tartani magunkat az adott diétához. A dietetikus megfelelő ismeretekkel rendelkezik ahhoz, hogy változatos diétát, étrendet tudjon összeállítani mindenkinek, betegségtől, problémától függetlenül.


Comments are closed.