Miért érdemes csokoládét fogyasztani?

Miért érdemes csokoládét fogyasztani?

Miért érdemes csokoládét fogyasztani?A csokoládé fogyasztása rengeteg ember egyik kedvenc időtöltése. Számtalan csoki közül választhatunk ma már, akár meg sem kell mozdulnunk, meg is rendelhetjük a rendelkezésre álló csokoládé webáruházat kínálatából, és házhoz szállítják az édességeket. Lássuk, miért érdemes csokit fogyasztani.

Több kutatás is alátámasztotta, hogy a csoki fogyasztása jót tesz szívünknek. Természetesen nem mindegy, hogy milyen csokit fogyasztunk, a napi két kocka, legalább 40% kakaótartalommal rendelkező étcsoki fogyasztása jelentősen csökkenti a szív-és érrendszeri megbetegedések előfordulásának esélyét. Emellett a rendszeres csoki fogyasztás az agyvérzés előfordulásának esélyét is csökkenti.

A csoki emellett rengeteg egészséges tápanyagot tartalmaz, mint pl. szelént, cinket és foszfort. Ásványi anyagokban is gazdag a csokoládé, vasat, magnéziumot és mangánt is tartalmaz. Arra kell azonban figyelni, hogy az egészséges tápanyagok mellett rengeteg kalóriát is tartalmaz egy tábla csokoládé, így csak mértékkel szabad fogyasztani.

A csoki előnye, hogy számos formában fogyasztható. Nem csak a táblás csokira kell gondolni, hanem forró csokiként, folyékony állapotú csoki szökőkútként, bonbon formájában, süteményekben is fogyaszthatjuk. Mindezek mellett kiválóan alkalmas ízesítésre is.

A csoki serkenti a szervezetben az endorfintermelést, így fogyasztása boldogságérzetet kelt, a foszfornak köszönhetően pedig jótékony hatással van az idegrendszerre, serkenti az emlékezőképességet és az agyműködésre.


Comments are closed.