Eljegyzési gyűrű spórolási tanácsok

Eljegyzési gyűrű spórolási tanácsok

Az eljegyzési gyűrű megvásárlása legtöbb esetben nem olcsó mulatság. Gyakran egy gyémánt gyűrű több százezer forintba is kerülhet. Sokan vannak azonban, akik nem engedhetik meg maguknak az ekkora kiadásokat, és olcsóbb megoldásokat keresnek. Nézzük meg, hogyan lehetséges ez.

A gyűrű legdrágább része természetesen a drágakő. Ennek megfelelően ezen lehet a legtöbbet spórolni. Ha ragaszkodsz a gyémánthoz, akkor valószínűleg a zsebedbe kell nyúlnod. Léteznek azonban alternatívák, melyek hatása megközelíti a gyémántét, azonban jelentősen olcsóbbak. Ilyenek pl. a moissanite gyémánt, és a cirkónium. Mindkettő gyémánt utánzat, azonban sokkal kevesebbe kerülnek. Jó esély van rá, hogy a nem hozzáértő nem is veszi észre a különbséget!

Eljegyzési gyűrű spórolási tanácsok

Ha mégis a gyémánt mellett döntesz, akkor a legjobb, amit tehetsz, hogy megismerkedsz a gyémántok osztályozásával, a 4C-vel. Ezek ismeretének segítségével össze tudod hasonlítani az egyes gyémántokat, hogy ár-érték arányban biztosan a legjobbat válaszd ki.

Szintén gyémánt gyűrűs esetén lehetőséged van az egy nagy kő helyett sok kicsit választani. A kisebb gyémántok nagyságrendekkel olcsóbbak, mint a nagy kövek, akkor is, ha hasonló méretre állnak össze.

Szintén kiváló spórolási lehetőség, ha nem a híres boltoknál vásárolsz, hanem a helyi, kisebb cégek kínálatából. Ilyen esetekben nem kell megfizetned a hírnevet, hanem valóban csak azért fizetsz, amit a kezedbe is fogsz kapni.

Ha nem található a közeledben ilyen üzlet, vagy csak még nagyobb merítési lehetőséget szeretnél, akkor megnézheted gyűrű webshopok kínálatát is, melyek rengeteg kedvezménnyel, ajánlattal, és nem utolsósorban széles kínálattal várják a vásárlókat.


Comments are closed.