Tudnivalók a zselés körömlakkokról

Tudnivalók a zselés körömlakkokról

A körömlakkot olyan polimerből állítják elő, mely filmréteget képes alkotni, a polimert magát valamilyen illékony szerves oldószerben oldják fel.

Körömlakkok típusai

A körömlakkok négy nagy típusba sorolhatók.

Az alapozó lakk megakadályozza, hogy a színezett lakkok elszínezzék a köröm felületét. Ennek egy speciális típusa a barázdakitöltő lakk és a körömerősítő lakk.

A fedőlakk a színezett lakkrétegek felvitelét követően kerül alkalmazásra, létezik fényesítő, védő és gyorsan száradó fedőlakk is.

A géllakk tartósan (két-három héten át) viselhető lakk, melyet UV-fénnyel kötnek hozzá a körömlemezhez.

Néhány éve a műkörmösök előszeretettel használják már a leoldható színes zseléket, amelyek lakkozás helyett használhatóak 4 hét tartóssággal. Hátrányuk a körömlakkokkal szemben, hogy használatuk nem olyan egyszerű (sűrűbbek, kevésbé selymesek), és kicsit vastagabb réteget képeznek a körmön, mint a lakkok.

A zselés lakkok, ötvözik a zselék tartósságát és a lakkozás egyszerűségét, hátrányuk, hogy nem otthoni használatra készülnek, hanem profi körömépítők, szalonok használják őket, az ő számukra árusítják a zselés lakkokat.

A műkörömhöz hasonló előkészítő lépések szükségesek, különben nem lesz tartós és szép a lakkozás. Sokan idegenkednek a zselés lakkoktól, mert nehezebben oldódnak, mint a hagyományos körömlakkok, azonban a leoldáshoz használt készítmény segítségével néhány perc alatt könnyedén leszedhető a zselés körömlakk.


Comments are closed.