Mikor jó választás a mobil klíma?

Mikor jó választás a mobil klíma?

Mikor jó választás a mobil klíma?Az egyre melegebb nyarakat sokan már csak klímával tudják elviselni, legyen szó otthonukról vagy munkahelyükről. Klíma vásárláskor szinte a legelső kérdés, amit el kell dönteni, hogy mobil klíma vagy fix klíma legyen. Bemutatjuk, hogy mikor jó választás a mobil klíma.

A mobil klímák népszerűségét elsősorban hordozhatóságuknak köszönhetik. Ha nem csak egy helyen szeretnéd használni, hanem vinnéd magaddal otthonról az irodába, vagy mondjuk nyaralni, akkor nem kell két klímát venni, hanem egy mobil klíma ellátja a feladatokat. Sőt, egy mobil klíma ára gyakran alacsonyabb, mint egy fix klíma ára.

A fix klímák beépítése nem mindig egyszerű, gyakran elég nagy munkákkal, átalakításokkal járnak, és a csövek, vezetékek elvezetését is meg kell oldani. A szükséges átalakításokat sokan nem szeretik elvégeztetni, ha pl. felújítás után vannak. Ilyenkor egy mobil klíma készüléket be lehet állítani a szobába, és már indulhat is a hűtés. Az is lehet, hogy nem engedélyezett az átalakítás, pl. egy albérlet esetén, és nincs más megoldás, mint a mobil klíma beszerzése.

Ha nem szeretnéd, hogy télen-nyáron szem előtt legyen egy klíma, akkor a fix klíma nem jó választás, mivel ha egyszer felszerelik, akkor az ott lesz mindig a helyén. A mobil klímát viszont csak akkor kell elővenni, amikor használni szeretnéd, máskor nem kell szem előtt lennie.

Sokan akkor választják a mobil klímát, ha sürgősen klímára van szükségük, de nem találnak szakembert. Fix klímát csak engedéllyel rendelkező szakember szerelhet fel, a nyári szezonban azonban nagyon nehéz szakembert találni, aki nincs betáblázva.


Comments are closed.