Nagyon fontos a rendszeres kéményseprés

Nagyon fontos a rendszeres kéményseprés

Nagyon fontos a rendszeres kéményseprésOtthonunk rendszeres karbantartása nagyon fontos, mind a biztonság, mind a használhatóság szempontjából. Az egyik ilyen teendő a kémények rendszeres ellenőrzés, tisztítása, a kéményseprés. A kéményeket évente ellenőrizni kell, ha a kéményseprők mindent rendben találnak, méréseikkel és ellenőrzéseikkel igazolják, hogy a füstelvezető rendszerek kifogástalan állapotban vannak. Ha problémát találnak, akkor azt vagy azonnal elhárítják, vagy rövid időn belül javítani kell, ugyanis komoly bajhoz vezethetnek a hiányosságok.

Általában a problémát a korom és a kátrány szokta okozni, ugyanis lerakódik a kémények belsejében, és eltömíti a nyílást. Ez több szempontból is veszélyes lehet. Először is a szén-monoxid nem tud kijutni a kéményen keresztül, és így visszakerül a lakótérbe. Mivel a szén-monoxid mérgező, így ezt mindenképpen el kell kerülni. A másik szempont az esetleges kéménytűz előfordulása.

A korom, kátrány mellett a kéményekben lehetnek madarak és a fészkeik, melyek szintén veszélyesek mind a lakókra, mint magukra a madarakra, így ezeket is el kell távolítani.

Mivel kiemelten fontos, hogy a kémények tiszták legyenek, így ún. sormunka keretein belül rendszeresen ellenőrzik a kéményeket, felülvizsgálják a műszaki berendezéseket.


Comments are closed.