Hogyan válassz grillsütőt?

Hogyan válassz grillsütőt?

Hogyan válassz grillsütőt?Ahogy jön a jó idő, úgy növekszik azoknak a száma, akik a szabadban szeretik élvezni ezt a tavaszi, nyári időszakot. Az egyik kedvenc tavaszi, nyári időtöltés a grillezés, ugyanis nem csak finomságokkal teli egy grillezés, hanem családokat, közösségeket is összetartó ereje van. Mindehhez szükség lesz azonban egy kiváló grillsütőre.

A hagyományos választás a faszenes grillsütő. Ahogy a neve is mutatja, faszén elégetésével történik a sütés, ami egyedi, különleges ízvilágot fog jelenteni. Az ízvilág mellett előny, hogy az ilyen grillsütők általában olcsóbban beszerezhetők, mint pl. a gázzal működő eszközök, és sokkal kisebb helyet is foglalnak el. Ugyan nem tábortűzről van szó, de a grillt is ugyanúgy meg kell gyújtani, és ugyanúgy ég. Hátrányai is vannak természetesen, pl. az, hogy lassabb lesz a sütési folyamat, és a hőfokot sem lehet igazán szabályozni sütögetés közben.

A gázzal működtetett sütők olcsón működtethetők, általában könnyedén beállítható, szabályozható a hőfokuk, és a sütők hőeloszlása is egyenletes. Hátrányuk, hogy a készülékek ára rendszerint magasabb, mint a faszén tüzelésű grillek, és a gázpalack miatt több helyet is el fognak foglalni.

Egyre többen keresik a harmadik csoportot, az elektromos grilleket. Ezek kis helyet foglalnak, szintén olcsón működtethetők, nem kell nagy hozzáértés sem használatukhoz. Hátrányuk, hogy olyan helyen használhatók csak, ahol áram van, tehát a szabadban nem ez lesz a legjobb megoldás. Szintén hátránynak számítható, hogy inkább a konyhai ízvilágot tükrözik az elektromos grillen készült ételek, nem a grillezésre hasonlítanak.


Comments are closed.