Mennyi időn belül érkezik meg a cégkivonat?

Mennyi időn belül érkezik meg a cégkivonat?

Mennyi időn belül érkezik meg a cégkivonat?A cégkivonatok minden vállalkozás mindennapjaihoz hozzátartoznak, gyakran van rájuk szükség, és mindig csak olyan dokumentumot fogadnak el, amely 30 napnál nem régebbi. Ezek miatt gyakran fordul elő, hogy az utolsó pillanatban kell aggódni, hogy megérkezik-e az igényelt cégkivonat. Lássuk, hogy milyen beszerzési időkre kell számítani cégkivonat igénylése esetén.

A legegyszerűbb, legbiztosabb dolgunk elektronikus formájú hiteles cégkivonatok esetén van, ugyanis ezek nagyon hamar megérkeznek. Bankkártyás fizetés esetén, a sikeres fizetést követően azonnal megkapjuk e-mailben a hiteles cégkivonatot. Előreutalás esetén sem kell sokkal többet várni, az utalás beérkezését követően azonnal küldik a dokumentumot. Ha azonnal szükségünk van rá, akkor több szolgáltató elküldi a cégkivonatot, ha elküldjük nekik az utalás bizonylatát.

Közhiteles cégkivonat esetén kicsit többet kell várni, ugyanis a közhiteles cégkivonat mindig fizikai formában, papír alapon érkezik. Ez azt jelenti, hogy meg kell várni a kiszállítást. Szerencsére a szolgáltatók is tudják, hogy gyorsan szükség van a közhiteles cégkivonatokra, így általában 1, de maximum 2 munkanapon belül megérkezik az igényelt közhiteles cégkivonat. A fizetés módja közhiteles cégkivonat esetén is bankkártyás fizetés és előreutalás lehet, ugyanis utánvéttel közhiteles cégkivonatot sem lehet igényelni. A szolgáltatók csak sikeres fizetést követően készítik el a cégkivonatokat.


Comments are closed.