Milyen az eredeti paracord karkötő?

Milyen az eredeti paracord karkötő?

Milyen az eredeti paracord karkötő?A paracord karkötő készítés, viselés egyre nagyobb népszerűségnek örvend az emberek körében. Ennek megfelelően egyre többen próbálják hamisítani, próbálnak nem megfelelő minőségű paracorddal kereskedni. Lássuk, mire kell figyelni, ha nem szeretnéd, hogy silány minőségű karkötőd legyen.

A paracord magyarra fordítva ejtőernyőzsinórt jelent, ami azt jelenti, hogy jelentő igénybevételeknek kell ellenállnia az anyagnak. Természetesen karkötőként történő viseléshez nincs szükség ekkora ellenállásra, de ha már paracord karkötőt szeretnél magadnak, akkor az legyen is paracordból, ejtőernyőzsinórból.

Az ún. 550 paracord a legnépszerűbb anyag, ahol az 550 a zsinór szakítószilárdságát jelenti, fontban. Ez kg-ra átváltva 249,5 kg-ot jelent. Nagy valószínűség szerint nem lesz szükséged arra, hogy karkötőd tényleg elbírja ezt a majdnem 250 kg-ot, nem is tudod konkrétan leellenőrizni, így amit tenni lehet, hogy megvizsgálod a zsinórt.

A paracord zsinór legalább 7 db egyforma, különálló belső szálból áll, az egyes szálak pedig tovább bonthatók 3-3 szálra. Ha 7-nél kevesebb szálat látsz a megvásárolt zsinórban, vagy ha nem egyformák az egyes szálak a karkötőben, akkor átvertek.

Sokszor lehet látni ránézésre, hogy nem paracord zsinórral van dolgod, ugyanis az eredeti paracord ellenáll az UV fénynek. Ha kifakult, nem egyszínű zsinórt akarnak eladni neked paracordként, akkor szintén nagy az esélye, hogy át akarnak verni, hogy rosszabb minőségű anyaggal van dolgod.


Comments are closed.